Ünnepek

Sok ünnepnapunk van egy éven belül. Különböző alkalmakhoz, különböző ünnepek tartoznak. Az oldalon megtalálhatjuk eredetüket, jelentésüket, megtudhatjuk mikor mit ünneplünk. Az ünnepek közelebb hozzák az embereket egymáshoz. Együtt örülünk, nevetünk, emlékezünk és ajándékozunk.

Legutóbbi hozzászólások

  Világnapok

  Gördeszkások világnapja

  Gördeszkások világnapja
  (június 21.)

  Ezen a napon a Gördeszkások találkoznak és megmutatják, hogy mit tudnak, miben tehetségesek, deszkázásra alkalmas helyeket keresve.
  Magyarországon a Műjégpályán, a városligetben kaptak erre helyet.
  Egy Footwear nevezetű cégnek köszönhetik a gördeszkások, ezt a napot. Ez a cég 2000-ben kezdeményezte ezt az ünnepet s azóta hagyomány, világnap lett belőle.

  A menekültek világnapja

  A menekültek világnapja
  (június 20.)

  1975 június 20-a óta, ezt a napot a menekültek világnapjává nyilvánították. 1974 -ben ezen a napon megalakult az Afrikai Egységszervezet, az afrikai menekültekért, s az ő indítványukat elfogadva lett ez a nap az afrikai menekültek megsegítését megcélozva a Menekültek világnapja.
  2001-től rendezvényeket szerveznek a menekültek helyzetének figyelemfelhívására és megsegítésére. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) felhívja a figyelmünket, hogy menekültek aránytalanul nagyobb számban vannak jelen a fejlődő országokban, mint másutt.Az UNHCR ezekben az országokban segíti a menekültek helyzetét.
  A menekültek világnapjával az egyre nehezedő és segítségre szoruló helyzete hívják fel a figyelmet világszerte.

  Betegek világnapja

  Betegek világnapja
  (február 11.)

  1992-ben II. János Pál pápa rendelte el e napot annak emlékére, hogy 1958-ban egy 14 éves beteg kisleánynak, Bernadett Soubirous-nak, megjelent a Szűzanya, egy barlangnál Lourdes-ban. Több ilyen alkalom után egy csodatevő forrás fakadt a barlangnál, ahol az odazarándokolók közül, többek meggyógyulnak.