Ünnepek

Sok ünnepnapunk van egy éven belül. Különböző alkalmakhoz, különböző ünnepek tartoznak. Az oldalon megtalálhatjuk eredetüket, jelentésüket, megtudhatjuk mikor mit ünneplünk. Az ünnepek közelebb hozzák az embereket egymáshoz. Együtt örülünk, nevetünk, emlékezünk és ajándékozunk.

Legutóbbi hozzászólások

  Emléknapok

  Apák napja

  Apák napja
  (június harmadik vasárnapja)

  Magyarországon igen ismeretlen ünnep. Pedig június harmadik vasárnapján ünnepeljük az apákat, nagyapákat….. Nixon elnök nyilvánította hivatalossá, az amerikai Sonora Smart Dodd hatására, aki Édesapja emlékére, -aki 6 gyermeket nevelt fel egyedül- ünnepelte meg először, 1910-ben Édesapját.
  A katolikus egyház is megünnepli apák napját, de nem ebben az időpontban, hanem március 19-én Szent József ünnepén.
  De a világon sok helyen más és más alkalommal tartják meg ezt a napot, mely az anyák napja párjaként vonult be a köztudatba, a XX. század elejétől. Az apaságé, mint szülőségé a főszerep, ezen az ünnepen, mikkor kis ajándékokkal, megemlékezéssel köszöntjük meg az Édesapákat.

  Pedagógus nap

  Pedagógus nap
  (június első vasárnapja)

  A tanítók, tanárok egész éves áldozatos munkáját köszönik meg a gyermekek a tanévzáró előtti, de a tanév vége felé lévő napon.
  A tisztelet kifejezése az iránt, ami áldozatos munkát, türelmet fordítanak a pedagógusok a gyermekek nevelésére.

  Gyermeknap

  Gyermeknap
  (május utolsó vasárnapja)

  Magyarországon május utolsó vasárnapján ünnepeljük, a Nemzetközi Gyermeknap más országokban június 1-én van.
  Törökországból indult ez a kezdeményezés, majd vált világszerte népszerűvé.
  Különböző programok szerveződnek ezen a napon a családoknak, melyek segítenek emlékezetessé tenni e napot és a család közös ünnepléséhez adnak lehetőségeket.

  Anyák napja

  Anyák napja
  (május első vasárnapja)

  A nők anyaságáról emlékezünk meg ezen a napon. Világszerte kifejezzük ezzel az a tiszteletet, amelyet az Édesanyák áldozatos és legnagyobb szeretetet kifejező odaadásukkal érdemeltek ki.
  Ezen a napon mindenfelé (óvodák, iskolák, stb) programok szerveződnek az Édesanyák köszöntésére, de 1 szál virággal, esetleg képeslappal minden gyermek -kortól függetlenül- megemlékezik Édesanyjáról.